AnasayfaGaleriSSSAramaKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap

Paylaş | 
 

 7. Sınıf Türkçe 1.Test

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 23
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: 7. Sınıf Türkçe 1.Test   Cuma Ocak 23, 2009 11:43 am

7. SINIF TÜRKÇE SORULARI
1-Aşağıdakilerden hangisinde “-lik” eki somut bir isim meydana getirmiştir ?
a)İyilik b)Kıskançlık c)Şekerlik d)Bencillik
2-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerden hangisi gerçek anlamında kullanılmıştır ?
a)Dağın etekleri karla kaplıydı. b)Yemeğin içine beş diş sarmısak kattım.
c)İki gözlü bir evimiz var. d)Uzun parmakları ve iri elleri var.
3-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme bir zarf olarak kullanılmıştır ?
a)Pırıl pırıl bulutlar var gökyüzünde b)Yol boyunca sıra sıra ağaçlar yer alıyor.
c)O için için ağlıyordu. d)Ağaçlarda sarı sarı limonlar var.
4-Aşağıdaki cümlelerde altı çizili sözcüklerin hangisi “ünsüz benzeşmesi” ne örnek olamaz ?
a)Bu yapışkan pek kaliteli değil. b)Milletçe bu konuda ortak hareket etmeliyiz.
c)Aşırı sıcaktan dolayı bunalmıştım. d)Çocukcağız günlerdir onu ekliyor.
5-“Kendileri okuma fırsatı bulamayan anne ve babalar, çocuklarını okula gönderip onların okumasını çok isterler.” Cümlesinde özne aşağıdakilerden hangisidir ?
a)Kendileri
b)Kendileri okuma fırsatı bulamayan anne ve babalar
c)Çocuklarını
d)Anne ve babalar
6-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “Öğrenci” kelimesi belirtili nesne görevinde kullanılmıştır?
d)Öğrencileri bahçede sıraya geçirdi. b)Öğrencilere karnelerini verdi.
c)Öğrenciler onu görünce sevindiler. a)Öğrencilerle gezmeye gittik.
7-“Yalnız” kelimesi aşağıdaki cümlelerin hangisinde bağlaç olarak kullanılmıştır ?
a)Yalnız gezmeyi tercih ederim. c)Günlerce yalnız bir kişi olarak durdum.
B)Onu evde yalnız bırakmışlar. d)Oraya gideceksiniz,yalnız beni de götüreceksiniz.
8-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde edat vardır ?
a)Odanın içini temizledim. b)Önce sütünüzü için sonra yatarsınız.
c)Kardeşi için elinden geleni yapmıştı. d)Beklemekten içimiz sıkılmıştı.
9-Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir zarfla sağlanmıştır ?
a)Eğlenceye sende gelecek misin ? b)Ne zaman okullar tatil olacak ?
c)Hangi hafta yazılı yapılacak ? d)Hangisini daha çok beğeniyorsun ?
10-Aşağıdakilerden hangisi “çalışıyorum” fiilinin olumsuz soru şeklidir ?
a)Çalışmıyorum. b)Çalışıyor muyum ?
c)Çalışmıyor mu ? d)Çalışmıyor muyum ?







Cevap Anahtarı :
1-c 6-a
2-d 7-d
3-c 8-c
4-d 9-b
5-b 10-d

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.forumm.biz
Misafir
Misafir



MesajKonu: Geri: 7. Sınıf Türkçe 1.Test   C.tesi Ocak 24, 2009 12:39 am

oleyyy ful cıkardım zaten türkçe sewdiim bi ders keske sosyal bilgiler dersindede aynı basarıyı yakalayabilsem =)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
~ßurju~(tRunju)
Admin
Admin
avatar

Kadın
Mesaj Sayısı : 905
Yaş : 23
Nerden : izmir
Lakap : burjuvaa xD
ruh hali :
tuttuğu takım :
seviye :
uyarı :
müzik türü :
Sınıf :
Kayıt tarihi : 16/07/08

MesajKonu: Geri: 7. Sınıf Türkçe 1.Test   C.tesi Ocak 24, 2009 9:29 pm

bnMde full çktıı zateN en ii dersm türkçe :D

_________________
.
.
.
.


VELİ HOCAA ~ ALİ HOCAA (BİLGİÇ)
VN'A =]
SİZİİ ÇOOOOOOOOKKKK SEVİYORUMM HOCALARIMM

.
.
.
.
.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://incisener.forumm.biz
 
7. Sınıf Türkçe 1.Test
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» If Clause Type 1 (1. Tip Şart Cümleleri)

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
İnci Şener İlköğretim Okulu Öğrenci Forum Sitesi :: Dersler :: Soru Bankası-
Buraya geçin:  
forum kurmak | Bilgi | School | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Ücretsiz bir blog yaratın